Mangiamo!

De heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto


Titel: Mangiamo!
Auteur: Antoinette Coops
Fotograaf: Marleen van Es
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Jaar: 2018


De geroosterde tomaatjes en de verse erwtjes. De gevulde pasta met rode biet en bestrooit met maanzaad. Maar ook de semifreddo met kersen en kikkererwten met salie herinner ik me onmiddellijk. En wat was die risotto met Amerone lekker! Of was het toch die met radicchio? O wacht, ik vergeet die smeuïge artisjokken te noemen! Voor het kookboek Mangiamo! van Antoinette Coops fotografeerde ik de gerechten én kon ik aan het einde van de dag aanschuiven om alles te proeven.

Jaren onderzoek heeft Antoinette in het boek gestoken om zorgvuldig de lekkerste gerechten uit de streek Veneto te verzamelen die hier minder bekend zijn. Voorzien van persoonlijke introducties, verslagen en interviews. De inwoners van de Veneto komen uitgebreid aan het woord en je krijgt een beeld van het eetleven in het noordelijke Italië. Echt een kookleesboek om mee op de bank te kruipen.